A Jobbik Szegeden visszalépett a Fidesz javára

Visszalépett Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik polgármesterjelöltje Szegeden a fideszes B. Nagy László javára annak érdekében, hogy megakadályozzák a szocialista polgármester, Botka László újbóli megválasztását.

Keresztúri Farkas Csaba szerint nem volt reális esélye a győzelemre, így, mivel hozzá akar járulni a jelenlegi városvezetés távozásához, nem maradt más választása, mint visszalépni – nyilatkozta a szegedma.hu internetes portálnak. Hozzátette: ha elindulna a választáson, az azzal a veszéllyel járna, hogy Botka László marad a polgármester, amit Szeged szempontjából tragikusnak ítélne meg. A politikus azonban arra kérte a szegedieket, hogy október 3-án szavazzanak a Jobbik egyéni jelöltjeire a városban, hogy minél erősebb frakciót alakíthasson a közgyűlésben a párt. A Jobbik jelöltje azt állította, hogy egyéni döntést hozott, nem egyeztetett a Fideszszel, mielőtt visszalépett.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője elmondta: a döntésért cserébe azt kérik a Fidesz–KDNP-től, hogy lépjen vissza a pártszövetség miskolci polgármesterjelöltje, Kriza Ákos, tekintettel arra, hogy a borsodi megyeszékhelyen viszont a jobbikos Szegedi Mártonnak van nagyobb esélye arra, hogy legyőzze a szocialista polgármestert, Káli Sándort.

Solymos László, az MSZP-Összefogás Szegedért helyi listavezetője a Népszabadságnak úgy kommentálta a bejelentést: összefogott a felkészületlenség a gyűlölködéssel. „Aki nem ilyen jövőt szeretne Szegednek, az továbbra is szavazzon Botka Lászlóra” – mondta.

Nem biztos, hogy az ajánlat fordulatot jelent, miután a Jobbik szegedi támogatottsága a korábbi kutatások alapján 3–5 százalék közé tehető.

Zsiga Marcell, a térség fideszes országgyűlési képviselője miskolci tudósítónknak elmondta: a szegedi jobbikosok jobban tennék, ha ezt a döntést a miskolci fideszesekre bíznák. Kijelentette, nem áll szándékukban Kriza Ákos polgármesterjelölt visszaléptetése a Jobbik javára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.