Lezártáka nyomozást a késelő tanárnő ügyében

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a késelő tanárnő ügyében.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsítja K. Alexandrát, a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola egykori – angol szakos, 34 éves –pedagógusát, aki egy késsel súlyosan megsebesítette 16 éves lányismerősét. A Fejér Megyei Főügyészség harminc napon belül dönt a vádemelésről.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, július 31-én éjjel K. Alexandra otthonában volt, amikor a hajnali órákban földszinti lakása ablakán bezörgetett hozzá egy 16 éves lányismerőse, K. Diana. A pedagógus nem akart vele beszélni, s arra kérte, hogy menjen el. A lány ezt nem tette meg, ezért K. Alexandra rendőrt hívott. Amikor a járőr kiért, K. Diana elbújt a közelben, majd a rendőrök távozása után újra felkapaszkodott a földszinti lakás ablakrácsára, és követelte, hogy a tanárnő engedje be.

K. Alexandra erre továbbra sem volt hajlandó, majd egy kést ragadott, és a rácson keresztül a lány felé szúrt. Az egyik szúrás a lány mellkasát érte, életveszélyes sérülést okozott: a sérültet a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A lányt azóta hazaengedték a kórházból.

Az eset nyomán sokféle találgatás hangzott el arról, miért kereste fel a lány a hajnali órákban a tanárnőt. Dunaújvárosban lábra kapott az a pletyka, hogy a nő és a fiatal lány között szerelmi kapcsolat volt. Ezt a hírt az érintettek cáfolták.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szabadlábon védekező tanárnő kihallgatása során elismerte, hogy megszúrta a 16 éves lányt, de állította, nem megsebesíteni, hanem elijeszteni akarta.

Gyöngyössy Csaba, a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta: K. Alexandra nem dolgozik már iskolájukban, augusztusban felmondott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.