Kispál és a kétkerekű

Élete legszebb négy évét töltötte diákként Erzsébetvárosban az egykori madáchos polgármesterjelölt, aki a szomszéd kerület szülötte, és igazi pesti gyerekhez nem illő módon lett trópusi szakos agrármérnök.

Kispál Tibor tanárember. És politikus. No meg amatőr fotós. És utazásszervező. Valamint megszállott kerékpáros, illetve hobbifotós is. Az utóbbi, mármint a fotózás szeretete egy Pajtás géppel kezdődött, és máig tart. A kerékpározás meg egy pesti számára előbb-utóbb törvényszerűség, ha napjait a zsúfolt belvárosban tölti, ahová bejárni egyszerűbb két keréken.

A polgármester-jelöltet a művészet sem hagyja hidegen
A polgármester-jelöltet a művészet sem hagyja hidegen

A helyi bringások közvetve máris haszonélvezői Kispál hobbijának, hiszen nem véletlenül képviselte, hogy Erzsébetvárosban épüljön meg elsőként az a félszáz bicikliparkoló, amelyhez hasonlót azóta másutt is kihelyeztek már Budapesten. De még nem eleget. Kispál Tibor állítja, polgármesterként sem restell majd biciklivel munkába menni, és reméli, hogy ezt a jövőben a mostaninál fejlettebb kerékpárúthálózaton teheti.

A gödöllői egyetem volt dékánhelyettese utazni is szeret, és nem egyedül: rendszeresen szervezett diákcsoportokat Szíriába, Egyiptomba. Az arab nyelvterületet még diákként szerette meg, miután volt kollégiumi szobatársától elkezdett arabul tanulni, magyar kormányösztöndíjasként két évet tölthetett Líbiában. A trópusi világ iránti szerelem megmaradt, a diploma után tanársegédként ott maradt a trópusi tanszéken. A művészet sem hagyja hidegen, és igazi tanáremberként minden élményét szereti megosztani: nemrég tíz egyiptomi festő műveiből rendezett kiállítást nyitott meg a Civil Házban, amelynek színházterme az eseményre zsúfolásig megtelt.

Erzsébetvárosban a sokszínűségét, multikulturális arcát szereti Kispál, aki máig jól érzi magát a pörgős, zajos, nyüzsgő pesti belvárosi életben éppúgy, mint az afrikai sivatag csendjében.

Két lánya van, a nagyobbik orvosi egyetemre jár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.