Fejlesztő ovi lett a Dob utcai

A most indult bölcsődei szezontól immár fejlesztő intézményként működik a VII. kerületi Dob utcai Bölcsőde. (Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy ugyanitt az önkormányzat önálló, új játszóudvart épített.)

Solymári Gabriella, a szociális és egészségügyi bizottság elnöke elmondta, a kerületi más bölcsődéiben már csaknem nyolc éve foglalkoznak speciális szolgáltatásként korai fejlesztéssel. Céljuk, hogy a gyerekek problémáit időben felismerhessék.

A fejlesztés bevezetése kezdetben okozott ugyan némi feszültséget, ám az eltelt évek és a szülők visszajelzése alapján beigazolódott: a módszer hatékony és eredményes. Az integráló bölcsőde azzal az előnynyel jár, hogy helyben történik a gyermekek fejlesztése, a kicsiket nem kell más, kerületen kívüli szakmai foglalkozásra vagy ellenőrzésre vinni. Mivel megelőzéssel is foglalkoznak, így sok problémát előre ki tudnak szűrni.

Az óvodában a gyermekek fejlesztését végző szakember szoros, intenzív kapcsolatban áll a szülőkkel és a bölcsődei gondozónőkkel is, új szemléletmódot átadva nekik és a gyermekekhez legközelebb állóknak. A bölcsődék egyébként fejlesztő játékok vásárlására külön önkormányzati támogatást kaptak. A bizottsági elnök a jövőbeni terveik közt említette egy fejlesztőközpont létrehozását, ahol a bölcsődés és óvodás korú, de intézménybe nem járó gyerekek is igénybe vehetik ezt a segítséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.