Röviden

Nyomozás bűnpártolás miatt

Nyomozást rendelt el a 2006. őszi bántalmazások ügyében hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanújával a Budapesti Katonai Ügyészség hétfőn – közölte a szervezet szóvivője.

A Hír TV honlapján olvasható, hogy a nyomozás elrendelésére azután került sor, hogy „Célpont című műsorunknak egy leszerelt börtönőr nyilatkozott a 2006 őszén előállított emberek megkínzásáról és brutális bántalmazásáról a fővárosi Nagy Ignác utcai börtönben”. Boglyasovszky Csaba, az intézet akkori parancsnoka parlamenti bizottsági meghallgatásán azt állította, hogy csak később értesült a történtekről, a Hír TV-nek nyilatkozó börtönőr elmondása szerint azonban a dandártábornok szemtanúja volt a történteknek. (MTI)

Szanyi Tibor lapunkról

Szanyi Tibor MSZP-s kampányfőnök tegnap egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva újból elmondta: a jövő év elején lehet arról döntés, hogy a pártba újonnan belépők egyben előfizessenek a Népszava című napilapra is. Mint fogalmazott, a Népszava élete és sorsa mindig is összefonódott a mindenkori magyar baloldal sorsával. Kiemelte, hogy azért nem például a Népszabadság előfizetésére kérik a tagokat, mert azon az újságon nem szerepel, hogy „szociáldemokrata napilap”. (MTI)

Papcsák, az antikommunista

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint „rossz lóra tett”, aki őt támadja. Papcsák Ferenc a Látleletek 2010 kora őszén című hétfői budapesti konferencián úgy fogalmazott: „innen üzenem az engem támadóknak, hogy nagyon rossz lóra tettek”, mert „kérlelhetetlen antikommunista vagyok”. Egyebek között hangsúlyozta, megnyugtató módon le kell zárni az elmúlt időszakot. E „reparációs eljárások” között említette a polgári pereket, a büntetőjogot, valamint a jogalkotást. (MTI)

Vitézi kitüntetések

A Horthy Miklós kormányzó által kilencven éve alapított Vitézi Rend kitüntetését kapta meg a hétvégén több politikus és közéleti személyiség, köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, Makovecz Imre Kossuth-díjas építész, Széles Gábor, a Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosa,Wossala György, az Európai Vitorlás Szövetség elnöke. A Magyar Hírlap beszámolója szerint Várhelyi András, a rend főkapitánya Horthy Miklós 24 éves kormányzásához hasonló időszakot kívánt az új kormánynak. (Munkatársunktól)

NOL-Totó: válaszol az OVB elnöke

Ha kedd, akkor ismét jelentkezik a Népszabadság online kiadásának videointerjú-sorozata, aNOL-Totó. Ezen a héten – a vasárnapi önkormányzati választásokra tekintettel – az Országos Választási Bizottság (OVB) elnökének, Bordás Vilmosnak tettük fel a 13+1 kérdést. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.