Sztrájkol a gyanúsított igazgató

Személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsította meg a rendőrség Kimpián Ildikót, a kecskeméti Juhar utcai speciális iskola igazgatóját, aki szombaton SMS-ben közölte a nyilvánossággal: tiltakozásul éhségsztrájkba kezd az ellene zajló büntetőeljárás miatt.

Az asszonyt személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsították meg, mert a – vizsgálat szerint – az általa vezetett intézményben nehezen kezelhető gyerekeket büntetésből úgy regulázták meg, hogy hosszabb-rövidebb ideig egy belülről nem nyitható szobába zárták be őket. Előfordult olyan eset, amikor egy autista fiú – nevelési célzattall – a belülről nem nyitható, rácsos ablakú helyiségbe került, és a gyereket WC-re sem engedték ki, ezért a nadrágjába vizelt. Amikor ezt a sajátos nevelési módszert a szülő szóvá tette, az fogyatékosokat és állami gondozottakat nevelő iskola egyik pedagógusától azt a választ kapta: ez az elkülönítés nem árt a gyermeknek, és egyébként sem lehet gond, mert kamerák segítségével figyelik a viselkedését.

Az ügyben – amelyről korábban először lapunk számolt be – egy magánszemély feljelentése alapján büntetőeljárás indult és külön nyomozócsoport vizsgálta az ügyet.

Az iskola vezetése mindvégig cáfolta a „dühöngő” létezését. Az intézményt fenntartó Bács-Kiskun megyei önkormányzat belső vizsgálata szerint a vádak alaptalanok, mindezek elbocsátott dolgozók rágalmai, valamint az ellenzéki szocialisták lejárató kampányának a része. Szakértői vizsgálatok, valamint tanúvallomások támasztották alá a börtönszoba létezését és folyamatos használatát – erősítették meg információinkat rendőrségi forrásaink. A kecskeméti börtönszoba ügyében február óta nyomoznak szoros ügyészi felügyelet mellett. Szabó Ferenc, Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettese érdeklődésünkre közölte: a gyanúsítottak száma növekedni fog.

Kimpián Ildikó a múlt szerdai meggyanúsítását követően nem volt elérhető a munkahelyén – erről korábban lapunkban hírt adtunk. Szombaton azonban SMS-eket küldött szét, amelyben közölte: éhségsztrájkba kezd a megalázó eljárás ellen. Az írta: „Döntésem végleges. Nem tűröm tovább, hogy hitvány emberek a lábukat töröljék belém! Ha ez a mai jogrendszer, nem kívánok benne élni!” Vasárnap a Független Hírügynökségnek elküldött közleményében viszont már azt írta: célja a gyerekek és a kollégái megvédése, akik nap mint nap kénytelenek a magatartászavaros kamaszok atrocitásait elviselni. Egyben követeli, hogy a parlament alkosson törvényt az értelmükben akadályozott gyerekek, és azok nevelőinek a védelméről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.