Hajdúsámsoni fideszesek petíciója Orbán Viktornak

Hajdúsámsoni Fidesz-szimpatizánsok 160 aláírást tartalmazó petíciót adnak át ma Budapesten Orbán Viktornak azzal a céllal, hogy a kormánypárt vonja meg a bizalmát Máthé Attilától, a Fidesz hajdúsámsoni polgármesterjelöltjétől, a város alpolgármesterétől.

Az akciót szervező Varga Andrea érdeklődésünkre azt mondta: Máthé Attila egy-egymillió forint kenőpénzt kért tőle és egy másik helybélitől egy önkormányzati beruházás lebonyolítása érdekében. Az aszszony bejelentése nyomán az ügyben vesztegetés megalapozott gyanúja miatt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást, az eljárásnak jelenleg nincs gyanúsítottja. Az előzményekről Varga Andrea azt mondta: a hajdúsámsoni önkormányzat tavaly egészségház kialakítására keresett helyi ingatlanokat. Ő és egy másik lakos felajánlotta megvételre a lakását egy ikerházban, majd megkereste őket Pinkovai Elek akkori fideszes önkormányzati képviselő, és közölte: Máthé Attila kérése szerint a két lakás után a vételárból egy-egy millió forintot vissza kell juttatni az alpolgármesternek kampánycélokra. Az ajánlatot az eladók nem fogadták el.

Varga Andrea érdeklődésünkre azt mondta: beszélt a vesztegetési kísérletről Kósa Lajos ügyvezető alelnökkel, Debrecen polgármesterével, Orbán Viktornak pedig levelet írt, és felháborítja, hogy a pártvezetés nem tett semmit az ügyben.

Megkeresésünkre Pinkovai Elek megerősítette a Varga Andrea által elmondottakat. Pinkovai – aki mint közölte, csalódott a helyi Fideszben, az idén kilépett a frakcióból – arra a kérdésünkre, hogy tanúként kihallgatta-e a rendőrség a vesztegetés megalapozott gyanúja ügyében indított vizsgálat során, igennel válaszolt. Hozzátette: tanúkihallgatásán terhelő vallomást tett Máthé Attilára.

Máthé Attila érdeklődésünkre azt mondta: Varga Andrea és Pinkovai Elek rágalmazása alaptalan és felháborító. Ezért – állította Máthé – Pinkovait már feljelentette rágalmazásért, és napokon belül ugyanezt megteszi Varga Andrea ellen is. Máthé szerint Pinkovai azért próbálja őt besározni, mert a Fidesz nem indítja őt az önkormányzati választáson képviselőjelöltként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.