Beperli Schiffert az MSZP

Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentette Schiffer András LMP-s frakcióvezetőt az MSZP, pontosabban a szervezetnevében Puch László pártigazgató.

A beadvány szerint a szocialisták azt kifogásolják, hogy Schiffer egy nyilatkozatában azt állította: az LMP ellenfelei nem válogatnak az eszközökben, a „szocialisták a belső levelezéseinket kifürkészik és közzéteszik”. Ez utóbbi kitétel az MSZP szerint valótlan és sérti a pártot. A Fővárosi Bíróság a Népszabadságot úgy tájékoztatta: a Schiffer ellen becsületsértés és rágalmazás vétsége miatt a II-III. kerületi bíróságon folyamatban lévő büntetőügyben a bíróság az eljárást még szeptember elején felfüggesztette, és a végzés jogerőre emelkedését követően „megkeresi a Magyar Köztársaság Országgyűlését a mentelmi jog tárgyában hozandó állásfoglalás végett.”

Az LMP sajtóosztálya lapunkkal közölte: a frakcióvezető hivatalosan még nem értesült arról, hogy kérték volna mentelmi jogának felfüggesztését. „Ha érkezik ilyen kérés, akkor az LMP mentelmi jogra vonatkozó általános alapelvei szerint járunk el. Vagyis a képviselői munkával öszszefüggő ügyben (például politikai véleménykülönbség, politikai nézetek hangoztatása) a frakció nem támogatja a mentelmi jog kiadását – így járunk el egyébként minden párt esetében”, fogalmaztak a Lehet Más a Politika illetékesei.

A közvádas bűncselekmények ügyében a parlament általában hozzájárul a mentelmi jog felfüggesztéséhez, rágalmazási ügyekben rendszerint nem. Saját képviselőiket illetően rendszerint az MSZP sem. Miután most is magánvádas eljárásról van szó, így a kérdés az, hogy az Országgyűlés többsége támogatja-e majd Schiffer mentelmi jogának felfüggesztését. Ez azon múlik, mi lesz a Fidesz álláspontja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.