Gyanúsított igazgató

Lapunkban elsőként számoltunk be arról, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató kecskeméti Juhar utcai speciális iskolában megalázó módon regulázták a nehezen kezelhető gyerekeket.

Az iskola munkatársai szerint – a vezetőség jóváhagyásával – létrehoztak egy belülről nem nyitható szobát, amelybe büntetésből hosszabb-rövidebb időre bezártak hiperaktív, illetve nehezen kezelhető gyerekeket. A „dühöngő” létezését egy autista gyermek anyukája is megerősítette tudósítónknak, aki ezért vitte egy másik intézménybe a fiát. Neki a pedagógusok azt mondták: ez nem árt a gyereknek és különben is, kamerákon keresztül figyelemmel kísérik a viselkedését. Ennek ellenére a fiú több alkalommal is kénytelen volt a nadrágjába, vagy a szoba sarkába vizelni.

Az ügyben egy magánszemély feljelentése alapján büntetőeljárás indult.

Az iskola vezetése mindvégig tagadta a „dühöngő” létezését. A fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat belső vizsgálata szerint a vádak alaptalanok, mindez az elbocsátott dolgozók rágalma és az ellenzéki MSZP lejárató kampányának része. Azt elismerték, hogy létezett „izolációs szoba” az intézményben, de két év alatt csak háromszor használták, szoros nevelői felügyelet mellett.

Szakértői vizsgálatok, tanúvallomások támasztották alá a börtönszoba létezését és folyamatos használatát – erősítették meg információinkat rendőrségi forrásaink. Személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsította meg a rendőrség K. Ildikót, a kecskeméti Juhar utcai intézmény igazgatóját.

Szabó Ferenc, Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes érdeklődésünkre nem cáfolta a gyanúsítás tényét. Elmondta: alapos nyomozati munka van az ügyészség mögött, amelynek okán további gyanúsítások várhatóak a közeljövőben. Részleteket azonban a folyamatban lévő ügyről egyelőre nem kívánt közölni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.