Röviden

Critical Mass a Nagykörúton

A kerékpárosok egyenrangú félként való kezelése volt a célja a Critical Mass szerda esti budapesti felvonulásának. A több ezer kerékpáros a Margit híd és a Petőfi híd között a Nagykörúton kerekezett végig oda és vissza, egy sávot foglalva el az autósoktól. (Munkatársunktól)

 

24 ezer delegált a választáson

Több mint 24 ezer delegált kíséri figyelemmel az október 3-i választást a mintegy 11 ezer szavazókörben, valamint a helyi és a területi választási bizottságokban az Országos Választási Iroda (OVI) legfrissebb, szerdán közölt adatai szerint. A szavazókörökbe delegáltak részt vehetnek majd a szavazatszámlálásban is. A választási bizottságokba az önkormányzati választáson jelöltet, listát állító jelölőszervezetek és a független jelöltek küldhettek delegáltakat, a delegálási határidő múlt hét pénteken járt le, azóta folyamatosan rögzítették a jelöltek adatait a választási informatikai rendszerbe. A most közzétett adatok érdemben már nem változnak. (MTI)

Hárommillió forint gyorsbírság

A szabálysértésekről szóló törvény módosításának augusztus 19-i hatálybalépése óta 3862 feljelentést tettek tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt; a bíróság által gyorsított eljárás keretén belül kiszabott bírságok összege közel hárommillió forint – közölte az ORFK szerdán. A közlemény emlékeztetett: a szabálysértésekről szóló törvény módosítása az elzárással sújtható tényállások körét bővítette a magánlaksértés, a feloszlatott társadalmi szervezetben való részvétel, a valótlan bejelentés és a tulajdon elleni szabálysértésekkel. A jogszabály elrendeli továbbá, hogy az elzárással is büntethető szabálysértés elkövetője, amennyiben a helyszínről elmenekül, és 48 órán belül a rendőrség elfogja. Ebben az esetben gyorsított bírósági eljárás lefolytatására őrizetbe vehető. (MTI)

Nol Presszó Péterfy Borival

A kéthetente jelentkező Nol Presszóban művészekkel, médiaszemélyiségekkel beszélget Szemere Katalin, lapunk munkatársa. A mai presszóban Péterfy Bori színész-énekes mesél arról, miért csalódott Tolsztojban, hogyan kerül a képbe Marlon Brando és rajong-e a vámpíros filmekért. Az is kiderül, mivel üzen azoknak a férfiaknak, akik verik a nőket, és mibe fojtja bánatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.