Kispestiek angolosan

Eddig több mint 700-an jelentkeztek a kispesti önkormányzat hamarosan újra induló ingyenes angolnyelv-tanfolyamára.

A XIX. kerület öt évvel ezelőtt indította el immár hagyományosnak számító idegen nyelvi képzését: a helyi lakosok az önkormányzat költségén, ingyenesen tanulhatnak angolul, a lehetőség egyre népszerűbb. Mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy a legutóbb szeptember elején meghirdetett újabb tanfolyamra eddig mintegy hétszázan jelentkeztek.

Hasonlóan népszerű a kispesti nyugdíjasoknak szóló számítógép-kezelői tanfolyam, melynek hamarosan elindul a legújabb kurzusa. Erre a lehetőségre ezernél is többen jelentkeztek idén, ezért kell most ősszel újra lehetőséget biztosítani a nagyszámú érdeklődőnek. Gajda Péter polgármester elmondta, még 2006-ban tett ígéretet ezeknek a tanfolyamoknak a folytatására, valamint újak indítására. A tapasztalatok szerint igen népszerűek a Kispesten biztosított tanulási lehetőségek. A kerületben élők kedvelik a meghirdetett tanfolyamokat, s az oktatók elmondása szerint a lemorzsolódás sem jelentős. Az oktatások népszerűségét mutatja, hogy ez elmúlt időszakban több mint ötezer kerületi használta ki az önkormányzat által térítésmentesen biztosított lehetőségeket. Épp ezért a kerület a következő években is szeretnémeghirdetni ezeket a tanfolyamokat.

A Kispesti Kaszinóban (XIX., Fő u. 42.) pénteken két órakor nyílik a Kispesti Kertbarát Klub őszi termény- és dísznövény-kiállítása és amatőr festőművészek tárlata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.