Gyepszőnyeg az Andrássy úton

Múlt szombaton ismét autómentessé vált az Andrássy út, ahol 500 négyzetméternyi gyepszőnyeg borította a máskor autók által használt úttestet a Kodály körönd és a Munkácsy Mihály utca között.

A rendezvény után a gyepszőnyeg a Nagymező utca zöldsávjába került ki.

A Kodály köröndre kitelepült sátrával Terézváros önkormányzata is, ahol a kerületre vonatkozó kérdések megválaszolásával lehetett versenybe szállni három kerékpárért, melyeket Verók István polgármester sorsolt ki délután. Ekkor volt a Virágos ablakok, virágos erkélyek elnevezésű pályázat díjátadása is. A VI. kerület az intelligens kutyatartást is népszerűsítette, s biztonsági fényvisszaverő karpántokat osztott ki.

Mindemellett rengeteg szórakozási lehetőség is várta a rendezvény látogatóit. Ki lehetett például próbálni a Zorb névre hallgató találmányt, ami egy kétrétegű, átlátszó gömb, és úgy működik, mint egy emberi mókuskerék. A sportolási lehetőségeken túl, a kerület sátrában ügyességi versenyek és kézműves-foglalkozás, a helyi rendőrkapitányság kitelepülésénél pedig KRESZ-vetélkedő volt. Akinek kedve volt, kipróbálhatta az önkormányzat utcatakarító gépeit is. Az önkormányzati intézmények Kodály köröndi színpadán egész napos műsort adtak a kerületi iskolások és neves művészek részvételével. Délután a Stúdió11, a Cabaret Medrano, a Forrás néptáncegyüttes és a Producer’s show tartott előadást. A kerület egészségügyi, családsegítő és gyermekvédő szervezetei vérnyomás- és vércukorméréssel, tanácsadással, játékokkal, felvilágosító beszélgetésekkel fogadták a látogatókat.

Fellélegzett az Andrássy út az autómentes napon
Fellélegzett az Andrássy út az autómentes napon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.