Épülhet a Kultúra utcája

Hosszas előkészítés után elkezdődhet az erzsébetvárosi Kultúra utcájának mintegy egymilliárd forintos építése: szeptember 20-án a VII. kerület aláírta a kivitelezői szerződéseket.

A részes lakóépületek és közintézmények külső megújításával már év végére látványos arculati változáson esik át a Kazinczy utca a Dob utca és a Wesselényi utca közötti szakaszon. A belső felújítások jövő nyárra fejeződnek be.

Mint arról már beszámoltunk, a kerület egyik legfontosabb területén több, műemléki védettségű épület (például az Ortodox Zsinagóga) is megújul, s számos kulturális és szabadidős funkcióval bővül. Az összköltségből 833 milliót az EU finanszíroz, az önkormányzat ehhez 222,6 milliós önrészszel járul hozzá.

Gergely József, a kerület alpolgármestere elmondta, hogy a környék mostanában sajátos fejlődésen esett át, hiszen egymás után nyíltak a romkocsmák. A Kazinczy-projekttel az idegenforgalmi, gazdasági és kereskedelmi szempontból is látványos fejlesztés úgy valósulhat meg, hogy az szervesen illeszkedik a környék történelmi szellemiségéhez, miközben a környező házakban lakók nyugalmát sem veszélyezteti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.