Fót: használható a KDNP-s logó

Megváltoztatta a Pest Megyei Területi Választási Bizottság (PMTVB) a fóti testület elsőfokú döntését, és jogszerűnek mondta ki, hogy a Fidesz jelöltjei a KDNP logóit is feltüntetik kampányanyagaikon. Egy MSZP-s jelölt beadványa nyomán a helyi választási bizottság első fokon még elmarasztalta emiatt a Fideszt.

A fideszes indulókat ugyanis hivatalosan a párt jelöltjeként regisztrálták, a helyi KDNP elnöke pedig lapunknak is megerősítette: nem volt testületi döntés arról, hogy a kereszténydemokraták mely jelölt mögé álljanak, ezért hivatalosan egyik induló mögött sem sorakoznak fel. A KDNP városi titkára azonban fellebbezett a helyi választási bizottság döntése ellen, cikkünk megjelenése után pedig a PMTVB megváltoztatta a döntésüket, mondván: a Fidesz jogszerűen használja a KDNP emblémáját.

Az eset érdekessége, hogy a másodfokú döntés ellen két napon belül lehetett volna fellebbezni; a bejelentő MSZP-s Takács István viszont ezt azért nem tudta megtenni, mert nem kapott értesítést a döntésről. Az „eljárási hibát” a PMTVB ugyan elismerte, következményei azonban nincsenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.