Röviden

Kövér a fideszes önkormányzatokról

Nagyobb eséllyel vesznek részt a nemzeti együttműködés rendszerében azok az önkormányzatok, amelyek egy nyelvet beszélnek a kormánnyal – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Füzesabonyban. Ez nem azt jelenti, hogy megnézheti magát az az önkormányzat, amelyik nem áll közel a kormánypártokhoz, csak arról, hogy akiknek direkt közvetlen kapcsolatuk van a kormánnyal, előnyük van azokkal szemben, akik ellenséget látnak a kormányban. (MTI)

 

Hende Csaba a sorkatonaságról

Felelőtlen döntés volt úgy megszüntetni a sorkatonaságot, hogy nem szervezték meg helyette a Magyar Honvédség önkéntesekből álló haderejét – jelentette ki hétfőn Szombathelyen Hende Csaba honvédelmi miniszter. A hadkötelesség nem szűnt meg, ennek ellenére az államnak nincs elegendő és naprakész információja a hadkötelesekről, mert nem állnak rendelkezésre megfelelő nyilvántartások – mondta. Kijelentette: 2014 végéig fel fogják állítani a Magyar Honvédség 6-8 ezer főből álló önkéntes haderejét. (MTI)

Október 23-ra jelentés

Továbbra is az a terve a 2002–2010 közötti jogsértése ket vizsgáló parlamenti albizottságnak, hogy október 23-ára elkészíti jelentését – mondta Gulyás Gergely, a testület fideszes elnöke hétfőn. Szerdán bírósági és ügyészségi vezetőket, továbbá az MTV elnökét hallgatják meg, péntekre a Civil Jogász Bizottság, valamint a történteket kormányzati felkérésre ugyancsak vizsgáló Gönczöl Katalin vezette bizottság tagjait hívták meg, s szintén péntekre várják Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt is, aki várhatóan nem jelenik meg a testület előtt. (MTI)

A háromnapos alapítvány

A Szabó Ervinről elnevezett fővárosi könyvtárhálózat nevének megváltoztatását kezdeményezi a választások után megalakuló Fővárosi Közgyűlésnél a Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány – adtuk hírül az MTI nyomán hétfői számunkban. A szervezet, mint azt a tortenelemportal.hu internetes honlap közli Vincze Gábor hódmezővásárhelyi történész, a Nagy Magyarország történelmi magazin főszerkesztőjének vezetésével szeptember 16-án Budapesten alakult meg. A civil szervezet munkáját főként a Nagy Magyarország történelmi magazin szellemi holdudvarához tartozó történészek segítik, de számítanak a szakma más konzervatív szellemiségű kutatóira is. Kiemelt célja, hogy „korrigálja és semlegesítse a marxista történetírás ma is érzékelhető negatív hatásait”. Az alapítvány első javaslata –Szabó Ervin nevének törlése a budapesti könyvtárhálózat nevéből – tehát alig három nappal megalakulása után született, és érdekességként megemlítjük: Szőcs Géza kulturális államtitkár azonnal támogatásáról biztosította Szabó Ervin „száműzetését”. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.