Papcsák: Bíró után is nyomozott az In-Kal

Az In-Kal Security Kft. – egy állami céggel kötött szerződése alapján – aktív bíró tevékenységét is vizsgálta, olyan „jeleket” keresve, amelyek alátámaszthatják, hogy egyes gazdasági ügyekben nem pártatlanul döntött – jelentette be tegnap Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos. Az ügyben jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Az ITD Hungary 2007 májusában az In-Kalt bízta meg azzal, hogy az állami céggel munkaügyi perben álló egyik vezető vagyoni viszonyaira utaló adatokat gyűjtsön. Az In-Kal jelentésében még azt is rögzítette: hetente kétszer cserélnek ágyneműt – mondta Papcsák. De arról is tájékoztatták a megbízót, hogy vizsgálják a célszemélynek a Pesti Központi Kerületi Bíróságon dolgozó felesége bírói tevékenységét.

Papcsák szólt arról is, hogy a Tarjányi Péter vezette Proware Kft.-vel kötött több tízmilliós szerződések „látszólag rendben lennének”, a belső használatra született anyagok azonban „megdöbbentő” dolgokat tartalmaznak. A 2002-es kormányváltáskor a Proware megbízást kapott az MFB-nél és cégeinél úgynevezett „átállásirányítási” projekt elvégzésére. Ennek keretében nemcsak a cégiratokat és a személyi aktákat vizsgálták át, hanem „tömegesen hallgatták ki a megfélemlített alkalmazottakat” is. Az elévülés miatt jogi lépéseket nem lehet tenni – közölte Papcsák.

A kormánybiztos nem kívánta kommentálni a Népszava azon hírét, amely szerint úgy vett fel 4,5 millió forintot egy kórház felügyelőtanácsában betöltött tagsága után, hogy négy éven keresztül nem vett részt annak ülésein.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.