Kerpen helyett Mendrey

Mendrey Lászlót választották a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) új elnökévé a szervezet szombat délutáni kongresszusán, jelentette be a távozó elnök, Kerpen Gábor szombaton.

Mendrey László elmondta, hogy a szervezet továbbra is kiemelten foglalkozik a bérek kérdésével, de emellett a pedagóguslét biztonságára fektetnek nagy hangsúlyt, úgymint a munkahelyi, a megélhetési, a jogi, valamint a fizikai biztonságra. Ezeket a pontokat kifejtve elmondta: már nem lehet tovább szűkíteni a pedagógiai dolgozók számát, ezért hangosan fognak tiltakozni az újabb iskolabezárások ellen. A megélhetést illetően a nyár elején kedvező híreket kaptak, amelyek kissé „árnyalódtak” az elmúlt hetekben. Elvárásuk a jelenlegi kormányzattal szemben az, hogy a ciklus végére a pedagógusok átlagbére elérje, akár meg is haladja a magyarországi értelmiségi átlagbért.

Kerpen Gábor a távozásának okát firtató kérdésre elmondta, hogy valóban felkérték az Oktatási Hivatal elnöki posztjára. A két tisztség nem összeegyeztethető – mondta, hozzátéve, hogy a kinevezésről szóló döntés csak a jövő hétre várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.