Népszava: mentőakció

„Tudtuk, mi jön. És itt is van. Egy olyan hatalom, amely nemcsak nem szereti, nem is tűri a másfajta véleményeket. Amely félelmet kelt – nem is hatástalanul, nem is eredménytelenül”, olvasható a Népszava pénteki különkiadásában.

Németh Péter főszerkesztő és Láposi Elza, a Népszava Lapkiadó ügyvezetője közös cikkében összefogásra szólította fel a baloldalt, mondván, „nem lehet mindent elhallgatni”. A demokrácia erősítése és a lap megmentése érdekében a Népszava előfizetésére buzdítanak, mert „akkor aztán hiába vonják meg tőlünk a hirdetéseket, hiába ijesztenek rá a piac szereplőire, az olvasókat, az előfizetőket nem tudják megfélemlíteni”.

Megkeresésünkre Láposi Elza azt nyilatkozta, hogy a 16 oldalas különkiadást 160 ezer példányban nyomtatták ki (összehasonlításul: a normál kiadás 30 ezer példányban készül, a MATESZ hivatalos adatai szerint a Népszavából 18 ezer fogy naponta). A javarészt a rendes lapszámban megjelent cikkeket tartalmazó különkiadás (amely leginkább abban különbözik, hogy több benne az előfizetésre buzdító hirdetés) terjesztéséről és a költségekről csak annyit árult el, hogy „próbáltak baloldali érzelmű emberekhez eljutni”, de véletlenszerűen is dobtak be különkiadást a postaládákba. Ezt a módszert hatékonyabbnak és költségkímélőbbnek tartják, mint ha óriásplakátokon vagy a tévékben hirdettek volna.

A közelmúltban arculatváltáson „átesett” és megújult honlappal is jelentkező napilap –amely hétfőtől a Malév repülőjáratain is hozzáférhető lesz –több hasonló kampányakciót is tervez. Láposi Elza tájékoztatása szerint egy-egy város, település valamennyi lakásába eljuttatnak majd hasonló különszámot, amelyben helyi híreket is közölnek majd. Az akció célját a lapigazgató úgy foglalta össze: a legfontosabb, hogy az emberek végre felébredjenek, és áldozatot hozzanak a kiegyensúlyozott tájékoztatásért, a sajtó szabadságáért.

A pénteki, első különkiadás címlapja egyébként a Mesterházy AttilaMSZP-elnökkel készült interjúval indul, amely benne volt a „normál” lapszámban is, igaz, kevésbé előkelő helyen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.