Újbuda mozgásban

Új, többfunkciós sportpályát adtak át az újbudaiaknak a Bikás parkban. A 16 millió forintos beruházás az önkormányzat és a Rotary Club Budapest-Sasad összefogásával készült el.

Az elmúlt három évben csaknem 400 millió forintot költött Újbuda sportudvarok építésre, valamint felújítására. A XI. kerület most a Rotary Club Budapest-Sasaddal együttműködve 16millió forintért készített el egy 80 négyzetméteres kombinált – focikapuval és kosárpalánkkal ellátott – pályát, melyet hivatalosan tegnap adtak át a kerület lakóinak. A Bikás parkban épült sportlétesítményhez a kerület 11 millió forinttal járult hozzá, a Rotary Club pedig ötmillióval támogatta a megvalósítását.

A megnyitónMolnár Gyula polgármester mellett megjelent Mészáros Lajos, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szakmai igazgatója is, valamint ott volt az iskolai diákolimpia győztes csapata az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolából, akik látványos bemutatót tartottak.

Rotary Club Budapest-Sasad 1992-ben alakult, és a mai napig az egyik legaktívabb magyarországi klub. Jelenleg 31 taggal működik, főként Pest megyei hátrányos helyzetű és állami gondozott gyermekeket és nevelőotthonokat támogat. Emellett segíti a határon túli (főként kárpátaljai) magyar iskolákat is.

A Bikás parki sportpálya felújítását is a klub kezdeményezte, vállalva a beruházás támogatását. Ám a klubelnök, Sághy Zoltán váratlan halálával a projekt leállt. Végül a Rotary Club Budapest felkérése alapján az RC Budapest-Sasad folytatta a munkát és valósította meg az önkormányzat részvételével.

Idén az alábbi sportudvarok újultak meg a XI. kerületben: Grosics sportiskola (24,9 millió forint), Petőfi iskola (73,4 millió), Törökugrató iskola (68,5 millió), Teleki Blanka iskola (26,8 millió), Sopron utcai iskola (29,9 millió).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.