Jó éjszakát, felnőttek!

Ó, az agyonpolitizált hatvanas évek! Ami lehet, hogy annyira nem is igaz. A Magyar Televízió augusztus végi műsora azt igazolja, sokkal több volt a szórakoztató program, mint a politikai közlés. A „királyi” tévé augusztus 15-én főműsoridőben sugározta Fáklya című irodalmi magazinját: Csurka István A ló is ember című vígjátékát és a Déry Tiborral készült interjút lehetett benne látni.

Rá egy napra Tabi László négy humoros történetét mutatták be, a Jazzpódiumon a londoni Sunshine Band lépett föl. Szombaton este hattól tízig tartott az adás, a fő attrakció az FTC–Újpesti Dózsa focimeccs volt a Népstadionból (1:1), ezt követte a Gömböc küldetése A négy páncélos és a kutya című lengyel filmsorozatból. Vasárnap reggel minőségi riportfilmmel indítottak, a Róbert László-féle Tíz hét Vietnambant adták. A Nótaszó után ismerkedhettek meg a nézők a Magyar fiatalok az NDK-ban című tematikával. A Tüskevár-epizód, a Tudósklub, a női evezős Eb után jött a Táncdalfesztivál döntője (az Illés első díjas Amikor én még kis srác voltamjával, Korda György közönségdíjával). Még lázadni is lehetett, de csak Gusztávnak, a pár hajszálas rajzfilmfigurának. Ő mondott jó éjszakát a felnőtteknek.

Az alkotmányünnep előestéjén a Kincses sziget epizódja, Bartók és Kodály gyűjtőútja, na és a Bánk bán tévéváltozata szerepelt a kínálatban. Augusztus 20-án reggel először fiatalok muzsikáltak, ezt egyórás élő közvetítés követte a Debreceni Virágkarneválról. Délután repülő hollandi Eb volt műsoron a Balatonról, meg a Magyar Népköztársaság-kupa döntőjének (MTK–Honvéd 2:1) közvetítése. Este hétkor bukkantam az egyetlen direkt politikai műsorra, de ez csak húsz percig tartott. Alkotmányunk ünnepén címmel adtak összeállítást a munkásmozgalom dalaiból. Az estét már a testes Abody Bélával dúsították.

 

Televízióműsor 1968-ból
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.