Röviden

Kiterjesztenék a bérplafont

Az MSZP kiterjesztené a kétmillió forintos bérplafont és a végkielégítések 98 százalékos különadóját az állami és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknál dolgozókra is. Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes vasárnap emlékeztetett arra: a jelenlegi rendszer „elfeledkezik” az önkormányzati és az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok munkavállalóiról és a megbízási jogviszony alapján feladatot ellátó vezető tisztségviselőiről. Ezért önálló képviselői indítványban kezdeményezik a bérplafon kiterjesztését. (MTI)

Felgyorsul az LMP frakciója

Az LMP munkájában a fő cél, hogy a költségvetési vitára a frakció megszilárdítsa saját kabinetstruktúráját, és „üzemszerűbbé” tudja tenni a működését, közölte Schiffer András az MTI-vel. A frakcióvezető közlése szerint ebben eddig az is hátráltatta őket, hogy maga a parlament sem működött üzemszerűen. Amikor a kormánypártok „reggel beterjesztettek egy javaslatot, amelyről este már vitatkozni kell”, akkor azokról nemcsak hogy szakértőikkel vagy civil szervezetekkel nem tudtak egyeztetni, de gyakran frakción belül sem. A képviselőcsoporton belül kialakított kabinetstruktúra viszont úgy működik, hogy képviselőik és szakértőik öt nagy témakörre bontva véleményezik az indítványokat, illetve összevetik azokat saját elképzeléseikkel. (MTI)

Nem lesz radar a Tubesen

Hende Csaba honvédelmi miniszter felnyitja a Tubesre vezető utat lezáró sorompót, a magyar kormány ugyanis eldöntötte, a Tubesen nem épít katonai lokátort. (MTI)

Leszúrt triatlonversenyző

A triatlon-világbajnoki sorozat döntőjének résztvevője volt az a férfi, akit vasárnapra virradó éjjel úgy megszúrtak, hogy belehalt sérüléseibe. Az elhunyt férfi egy ecuadori állampolgár. A rendőrség közleménye szerint szeptember 12-én 2 óra 10 perc körül érkezett bejelentés a BRFK-ra, amely szerint Budapesten a Nagymező utcában a járdán egy vérző férfi fekszik. A helyszínre érkező rendőrök, valamint a mentőszolgálat munkatársai megállapították, hogy a sérültet többször megszúrták, állapota életveszélyes volt. A férfi a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A BRFK emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen indított nyomozást. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.