Ősz két felvonásban

Képünkön Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel egyeztet még a parlament nyári ülésszakán. Ez a jelenet az őszi ülésszakon meglehetősen gyakran megismétlődik majd, igaz, többnyire csak október 3-a, vagyis az önkormányzati választások után.

Addig ugyanis már csak két parlamenti nap van, amai és a holnapi. A Fidesz nem volt hajlandó többet beiktatni, ami a kormánypárt szempontjából érthető: közeledik a költségvetés elkészítésének időszaka, de szeretnék annak részleteit csak a választások után megismertetni a közvéleménnyel. Ennek oka nyilvánvalóan az, hogy a jövő évi három százalék alatti hiánycélt tartani kell, az pedig nem lesz sétagalopp, az ehhez szükséges intézkedések bőven elérhetik a társadalom ingerküszöbét.

Nem véletlenül mondta azt a hét végén Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, hogy Orbán Viktor valójában ugyanabban a csapdában vergődik, amelyben ő korábban, és majd ki kell mondania, hogy „nincs sikeres gazdasági szabadságharc, és mégsem elégíthető ki minden igény”. Ez elemzők szerint a Fideszben is okozhat majd gondokat. Lázár János komoly ütközetekre készül. Erre utal az is, hogy a múlt héten arról beszélt: csattogtatni fogja a frakcióvezetői ostorát, és a képviselőcsoportban változtatni fognak a parlamenti jelenléten és aktivitáson.

Kormánypárti konzultáció
Kormánypárti konzultáció
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.