Bogár-rajzás Pestszentlőrincen

Kerületi polgármesterek is fakanalat ragadtak múlt hétvégén a pestszentlőrinci Bókay-kertben, ahol tizenegyedik alkalommal rendezték meg a népszerűprogramokat kínáló Szeptember Fesztivált.

A múlt hét végén megtartott Szeptember Fesztivál már országos, de mondhatni, nemzetközi hírnevet szerzett a XVIII. kerületnek, hiszen az utóbbi években már az Európai Unió tisztségviselői és képviselői is örömmel mutatták be főzőtudományukat. Ez idén is így volt: a fesztivál díszvendége a bajor Roding városa volt, melylyel a kerület négy éve ápol testvérvárosi kapcsolatot. A Bajor Tartományi Minisztérium államtitkára, Markus Zachmann maga is főzött a rodingi csapattal. A fesztiválgaléria vendége, Csík János festőművész alkotásaiból kiállítást szerveztek. A rendezvény fővédnöke Mester László polgármester volt.

Képünkön  (balról)  Verók István, Kispál Tibor, Molnár Gyula, Mester László, Gajda Péter és Ternyák András
Képünkön (balról) Verók István, Kispál Tibor, Molnár Gyula, Mester László, Gajda Péter és Ternyák András

A fesztivál pénteken a Vegas Showband együttessel indult, a szombati főzőversenyen Pécsi Ildikó vendége Koncz Gábor, Bencze Ilona és Maros Gábor volt. Több kerület polgármestere, s polgármesterjelöltje is fakanalat ragadott (képünkön): Verók István (VI.), Kispál Tibor (VII.), Molnár Gyula (XI.), a leköszönő Mester László és utódjelöltje, Ternyák András, valamint Gajda Péter (XIX.).

A nap különlegességeként a világ legkisebb embere, Tóth István a világ legnagyobb bográcsában főzött, az Ízek utcájában pedig világrekord-kísérlet készült: egy 470 kilós óriás somlói galuska. Idén is volt Őszi Bogár-rajzás: a Magyar Bogarasok Klubja szombaton tartotta látványos felvonulását. A három nap sok-sok zenét is kínált számos ismert fellépővel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.