Finomít az LMP

Nem voltak konkrét ajánlatok, csak célozgatások – így pontosította tegnapi kijelentését Karácsony Gergely LMP-s kampányfőnök azután, hogy a Jobbik közölte: feljelentést tesz a politikus lapunkban tett kijelentései miatt.

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Jobbik a Népszabadságban megjelentek alapján – tudatta a radikális párt főpolgármester-jelöltje. A Népszabadságban az LMP kopogtatócédula-gyűjtéséről szóló írásban megszólalt Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke, aki kérdésünkre elismerte: voltak informális felajánlkozások a Fidesz oldaláról „cédulasegítség” ügyében, de roma szervezetek is megkörnyékezték a pártot. „Mindegyiket visszavertük”, fűzte hozzá az LMP-s politikus. Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy ha ezek az esetek valóban megtörténtek, akkor az LMP-nek a Fidesz ellen feljelentést kellett volna tennie. A szélsőjobboldali párt politikusa rámutatott: az LMP-nek nem sikerült minden fővárosi kerületben polgármesterjelöltet állítania, miközben főpolgármester-jelöltet igen. Mint mondta, annak ellenére, hogy Karácsony Gergely azt állítja, visszautasították a megkeresést, számára „nagyon gyanús” az ügy.

Karácsony Gergely a Jobbik kijelentéseire reagálva azt közölte: az ajánlószelvény-gyűjtésben nyújtandó esetleges segítségnyújtásról hozzájuk érkezett megkeresések „nem voltak konkrétak, sokszor csak célozgatásként hangzottak el”. Szavai szerint ezek feltehetően egyébként is inkább politikai segítségnyújtásra, és nem bűncselekményre vonatkozhattak volna. Az LMP-s politikus megismételte, hogy pártjuk minden esetben viszszautasította, ha bárki is megvásárlásra kínált ajánlószelvényeket, és egyetlen pártként feljelentést is tett egy konkrét megkeresés ügyében. A Fidesz az MTI megkeresésére nem kívánta kommentálni Karácsony lapunkban megjelent állításait. Korábban Kósa Lajos alelnök egy újságírói kérdésre „légből kapottnak” nevezte azt a feltételezést, amely szerint a Fidesz „segítette ki” az LMP-t cédulákkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.