Röviden

MSZP: 100 nap, 100 hazugság

Az MSZP összegyűjtött a kormány 100 napjából 100 olyan jelenséget, mondatot, amelyben szerintük hazugság rejlik. Szanyi Tibor, a párt kampányfőnöke szombati sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: mára kiderült, hogy a Fidesz nem a kormányzásra készült, hanem saját hatalmi bázisa megerősítésére. A kétharmados parlamenti felhatalmazást sem a jogállamiság megerősítésére, hanem a lebontására használta. Szanyi azt kérte Orbán Viktortól, hogy keddi beszédében próbálja meg korrekt módon értékelni a teljesítményét és az ország helyzetét, ne kövesse el 101. hazugságát. A második Orbánkormány első 100 napján hozott intézkedések között nem nagyon találtak olyat, amely valóban a nép, az emberek érdekeiből indult volna ki, annál többet, amely a kormánypárt hatalmi berendezkedését szolgálja –mondta Szanyi. (MTI)

Az LMP a kabinet teljesítményéről

A Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője szerint a kormány nagyon gyakran az ellenkezőjét csinálja annak, amit jelszavakban meghirdet, miközben például nemzeti együttműködésről beszél, sem a parlamenti pártokkal, sem társadalmi szervezetekkel nem kíván együttműködni. Schiffer András a második Orbánkormány első száz napját értékelő, az MTI-nek vasárnap adott interjúban különösnek nevezte, hogy a Fidesz-többség olyan parlamenti tempót diktált, amely alkalmatlan volt arra, hogy a többi párt legalább a saját választói csoportjaival egyeztetni tudjon. (MTI)

Az Orbán-kormányt közepesre osztályozták

A többség hármas osztályzatot adna az Orbán-kormány első száznapos teljesítményére – írta a Vasárnapi Hírek a Szonda Ipsos 1200 ember telefonos megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatására hivatkozva. A Fidesz-szavazók által adott érdemjegy négyes alatti, míg az MSZP-szimpatizánsok kettesre értékelték a kabinetet. Az augusztus 7–15. között megkérdezettek 40 százaléka szerint nem változtatott az Orbánkormány eddigi tevékenysége az ország helyzetén. 37 százalékuk szerint javított, 15 százalékuk szerint rontott, 8 százalék pedig nem tudja, illetve nem válaszolt. A válaszadók 45 százaléka szerint nem változott az ország gazdasági helyzete, 26 százaléka szerint romlott, 19 százaléka szerint viszont javult. (MTI)

Döntött a Fővárosi Választási Bizottság

Eldőlt, hogy csak a parlamenti pártok (a Fidesz és a KDNP esetében a két párt közösen) indítanak főpolgármester-jelöltet az október 3-i önkormányzati választáson. A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) vasárnap késő délutáni ülésén nyilvántartásba vette a Jobbik és az LMP jelöltjeit is, akiknek sikerült összegyűjteniük a szükséges számú érvényes ajánlószelvényt. Azaz a szavazólapon a szocialista Horváth Csaba és a Fidesz–KDNP színeiben induló Tarlós István mellett szerepel majd a jobbikos Staudt Gábor és az LMP-s Jávor Benedek neve is. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.