Röviden

Réthelyi Miklós az ELTE tanévnyitóján

„A tudományos fejlődés nem oldja meg minden problémánkat”, mert „szinte minden nagy társadalmi problémánk erkölcsi eredetű” – hangoztatta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a Semmelweis Egyetem tanévnyitó ünnepségén köszöntőbeszédében vasárnap Budapesten. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője az orvosi egyetem 241. tanévnyitó ünnepségén arról szólt a tanulmányaikat kezdőknek, hogy új csodák, de megpróbáltatások, kihívások ezrei is várnak rájuk. Hangsúlyozta: az eredményes munkához szükséges az újdonság „nyitott elmével és szívvel” való befogadása, „hogy lelkiismeretes, igaz emberek lehessünk”. (MTI)

Amszterdamból buszon érkezett a drog

Jelentős mennyiségű kábítószert találtak egy férfinál a hét végén. A rendőrök csütörtökön a népligeti buszpályaudvaron figyeltek fel a harminckilenc éves hátizsákos férfira, aki láttukra gyorsan távozni próbált. A rendőrök igazoltatták, átvizsgálták ruházatát és csomagjait. A hátizsákban találtak egy barna ragasztószalaggal átkötözött, több száz gramm súlyú puha, valamint egy másik, több mint száz gramm súlyú csomagot. A fiatalember azt mondta, Amszterdamból érkezett a zsákjában talált marihuánával és hasisgyantával. (MTI)

Értékes lopott BMW-k egy újpesti garázsban

Nagy értékű, Németországban és Olaszországban lopott kocsikat találtak egy újpesti ház udvarán. Az ingatlan negyvenhét éves tulajdonosa ellen orgazdaság gyanújával eljárás indult. A nyomozók szerdán este kutatták át a negyedik kerületi ingatlant, és az udvarán három, rendszám nélküli, lopott BMW-t találtak. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.