Lamperth: Nem kellenek a járások

Teljesen érthetetlennek tartja az MSZP, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügy-miniszter Kötcsén a kormány tervei között a járások államigazgatási szintjének visszaállításáról beszélt. Lamperth Mónika, az MSZP-frakció közjogi kabinetjének vezetője azt mondta, a Fidesznek most már abba kellene hagynia az ígéretek sorolását, és végre arról kellene beszélnie, hogy milyen feladatokat szán például a települési önkormányzatoknak, a kistérségeknek, a megyéknek.

A szocialista politikus szerint azonban a kormánypártnak erről egyelőre semmilyen elképzelése nincs. Lamperth szerint „teljesen érthetetlen” járások kialakításáról beszélni, hiszen készen van a kistérségi rendszer, amely szerinte „a korábbi szocialista kormányok legsikeresebb közigazgatási átalakító lépése volt”. – A rendszert az önkormányzatokkal együtt lépésről lépésre hozták létre, nem is volt körülötte „feszültség vagy balhé”, és az önkormányzati érdekszövetségek is támogatták –tette hozzá.

Lamperth különösen fontosnak nevezte, hogy a kistérségi modellkísérletben fideszes vezetésű önkormányzatok is részt vettek, és támogatták a rendszert. – A kormánynak nem kell újra feltalálnia azt, ami már készen áll, de meg kellene mondania, hogy ezt a keretet milyen tartalommal akarja kitölteni – mondta a szocialista politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.