Röviden

Az MSZP bízik az ügyészségben

Az MSZP abban bízik, hogy az ügyészség hasonló határozottsággal foglalkozik majd a Martonyi–Orbán–Lauder találkozó résztvevőivel, mint a sukorói ügy többi szereplője esetében. A szocialisták szerint mára kiderült, Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sűrűbben találkozott Ronald Lauderrel, a sukorói kaszinóváros befektetőjével, mint a szakszervezetekkel és a civilekkel. Török Zsolt erről azt követően juttatta el közleményét az MTI-hez, hogy Budai Gyula miniszterelnöki megbízott közölte, szerinte Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatójának és Császi Zsolt volt értékesítési igazgatónak a megygyanúsítása csak a jéghegy csúcsa, és itt az ideje, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt kormányfők színt valljanak Sukoró-ügyben. (MTI)


Hó eleji jogszabályváltozások

Szerdától senki sem kereshet havi kétmillió forintnál többet a közszférában, helyreáll az önkormányzatok működésének törvényességi felügyelete, rendszeres iskolába járáshoz kötik a családi pótlék folyósítását – ismertette Nagy Anna kormányszóvivő a szeptember elsején életbe lépett legfontosabb jogszabályváltozásokat. Ugyancsak szerdától a vállalkozások ötvenmillió forintos határig beruházási hitelt is igénybe vehetnek a Széchenyi-kártyához kapcsolódóan, ami elsősorban a kis- és középvállalkozások túlélését segíti. Keddig élt a 1749-es nemzeti segélyvonal. A mintegy 146 ezer hívásból összegyűlt több mint 29 millió forintot egyenlő arányban osztják szét az árvízkárosultakat segítő karitatív szervezetek között –mondta Nagy Anna. (MTI)

Újabb babamentő inkubátor

Szerdától újabb budapesti kórháznál lesz babamentő inkubátor; a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet bejáratánál helyezték el a készüléket – tájékoztatta Radoszáv Miklós, a Fővárosi Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálat általános igazgatóhelyettese az MTI-t. Azok a szülők, akik bármilyen okból teljes inkognitóban szeretnének maradni, de nem tudnak vagy nem akarnak újszülöttjükről gondoskodni, a baba inkubátorba helyezésével a gyermek titkos örökbefogadásához adják hozzájárulásukat. Ezt a „nyilatkozatot” a gyermek hathetes koráig visszavonhatják. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.