Egymásra mutogatás az újpesti tűzijáték ügyében

Nem tudni, hogy ki vállalja a politikai felelősséget az újpesti tűzijáték ügyében, a Fidesz és az MSZP egymásra mutogat. Mint ismeretes, hét ember sérült meg Újpesten, amikor tűzijátékkal egybekötött rendezvényt tartottak a Fő téren.

A hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A tűzijáték szervezője, a Sensation Kommunikációs Kft. közölte: együttműködik a rendőrséggel. A cég szerint az esemény kivitelezése során minden szabályosan történt.

A helyi Fidesz szerint elsősorban Trippon Norbert szocialista alpolgármesternek van elszámolni valója, mondván, nem tisztázott, hogy ki változtatott az eredeti közbeszerzési kiírásban szereplő feltételeken, amelyek közt fény- és lézershow szerepelt, s nem tűzijáték. A Fidesz szerint a rendezvényszervező cégnél irodavezetőként dolgozik Csizmár Gábor volt munkaügyi miniszter lánya. Csizmár az újpesti szocialisták képviselőjelöltje volt a választásokon. Csizmár úgy nyilatkozott: nem tudta, hogy lánya ennél a vállalkozásnál dolgozik. Trippon azt mondta: a közbeszerzési eljárás szabályos volt, a Sensation tette a legjobb ajánlatot, a cég a teljes lebonyolításért vállalta a felelősséget. „Arról nem tudtam, hogy nincs aláírt szerződése a cégnek. A közgyűlés, benne Derce Tamás polgármester is, megszavazta a szerződéskötést a vállalkozással. Arról, hogy ezt a polgármester nem hajtotta végre, nem volt tudomásom”, fogalmazott Trippon, hozzátéve: Derce tegnap elvonta az alpolgármesterek hatásköreit, így Trippon vissza kívánja adni alpolgármesteri megbízását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.