LMP: hamis ajánlószelvények

Megrovásban részesített a Zalaegerszegi Városi Ügyészség egy férfit, aki tavasszal, az országgyűlési választások idején három rokona ajánlószelvényén meghamisította az aláírásokat – adta hírül az InfoRádió.

Kis-Király Ervinné, a Zala Megyei Főügyészség főügyészhelyettese elmondta: a férfi a vele azonos címen lakó édesanyja, testvére és sógornője nevében írta alá a szelvényeket, amelyeket az LMP aktivistájának adott át. További három hamis, szintén az LMP zalaegerszegi országgyűlési képviselője számára leadott ajánlószelvényt is találtak a rendőrök a nyomozás során, de ezek esetében nem sikerült azonosítani az elkövetőt. A Zalaegerszegi Városi Ügyészség – egyetértve a háromrendbeli magánokirat-hamisítás vétségének megalapozottságával – a gyanúsítottat megrovásban részesítette. Megállapította ugyanakkor azt is, hogy a három hamis ajánlószelvény a jelöltállítást érdemben nem befolyásolta.

Paksy Zoltán, az LMP Zala megyei választmányának tagja és szóvivője közölte: a pártnak nincs köze az ügyhöz, hiszen azt egyik szervezet sem tudja ellenőrizni, hogy a nekik leadott cédulák hitelesek és pontosak-e vagy sem. Paksy hozzátette: az mindenesetre érdekes, hogy a nyomozás már március végén elindult, és csak most lett eredménye. Paksy Zoltán szerint az ügy valójában csak azt a célt szolgálta, hogy az LMP-t hírbe hozzák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.