Bogár-rajzás Pestszentlőrincen

Idén is nagy bulira készülnek a pestszentlőrinci Bókay kertben, ahol szeptember első hétvégéjén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a nyárbúcsúztatót.

A fesztivál már országos, de mondhatni, nemzetközi hírnevet szerzett a XVIII. kerületnek, hiszen az utóbbi időkben például az Európai Unió tisztségviselői és képviselői is örömmel mutatták be főzőtudományukat. A fesztivál díszvendége a bajor Roding városa, mellyel a kerület négy éve ápol testvérvárosi kapcsolatot. A Bajor Tartományi Minisztérium államtitkára, Markus Zachmann maga is főz a rodingi csapattal. A fesztiválgaléria vendége Csík János festőművész, alkotásaiból kiállítást szerveznek. A rendezvény fővédnöke Mester László polgármester.

A fesztivál pénteken a Vegas Showband együttessel indul, a szombati főzőversenyen Pécsi Ildikó vendége Koncz Gábor, Bencze Ilona és Maros Gábor lesz. A világ legkisebb embere, Tóth István a világ legnagyobb bográcsában főz. Az Ízek utcájában világrekord-kísérlet készül: egy 470 kilós óriás somlói galuska. Idén is lesz Őszi Bogár-rajzás: a Magyar Bogarasok Klubja szombaton tartja felvonulását. Megrendezik hagyományos leg-leg-leg vetélkedőjüket is, keresve a legszélesebb gumiköpenyt, a legkisebb kormánykereket, a leghangosabb kipufogót, a legdíszesebb, a legszakadtabb és a legmesszebbről jött Bogarat. A három nap soksok zenei csemegét is kínál számos ismert fellépővel. (K.A.I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.