Kriminális ajánlásgyűjtés

Országszerte 43 büntetőeljárást indított az év eleje óta a rendőrség a választás rendje elleni bűncselekmények gyanújával.

Mint azt az ORFK-n megtudtuk, ebből nyolc nyomozást rendeltek el a helyhatósági választási kampány kezdete óta, a többit még az országgyűlési választások előtt elkövetett jogsértések miatt indították.

A rendőrség a választások rendje elleni bűncselekményként keresi a kopogtatócédulákért postaládákat feltörő ismeretlen tetteseket, s azokat is, akik magukat egy párt aktivistáinak kiadva egyszerűen ellopják az adott párt valódi aktivistái elől a nekik szánt ajánlásokat. Ugyancsak a választások rendjének megsértése a gyanú azokban az esetekben is, amikor a be- vagy feljelentés szerint valakik pénzt ajánlanak egyik vagy másik jelölőszervezet nevében az ajánlószelvényekért, illetve vélelmezhetően lopott ajánlásokkal üzletelnek.

Az ORFK-n arról nem kaptunk felvilágosítást, hogy az ügyek mekkora hányadában sikerült elfogni és azonosítani a tetteseket. Információink szerint az esetek többségében még nem zárult le a nyomozás, és a rendőröknek gyanúsítottjaik sincsenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.