Röviden

Szeptember 10-től Fidesz-kampány

Szeptember 10-én indul hivatalosan a Fidesz önkormányzati választási kampánya, egy nagygyűléssel – mondták lapunknak a Fidesz vezető politikusai. A Fidesz és a KDNP rövid korteshadjáratot tervez, és elsősorban a fővárosra és a szocialista fellegvárak bevételére összpontosítanak. Tarlós István kampánya sem indult el augusztus 20-án, a fővárosi nyitány is a Fidesz központi rendezvényén startol, szeptember 10-én. Tarlós István főpolgármester-jelölt megerősítette: a budapesti kampányirodát már ma megnyitják. (Cs. I.)

Kövér a MÁÉRT-ról és a KMKF szerepéről

Kövér László mint házelnök csak azt követően hívja össze a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, ha a MÁÉRT-ot már összehívták. A politikus a Kossuth rádióban azt mondta: tisztázni kell a két szervezet szerepét, a Szili Katalin kezdeményezésére létrejött fórum szerinte az állandó értekezlet mellett is hasznos és működőképes lehet. Kövér László hangsúlyozta: a Fidesz és a kormány is támogatja a határon túli magyarok autonómiatörekvéseit, éppen ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy egy határon túli magyar párt vezetője úgy nyilatkozzon, hogy az autonómia nem aktuális. Mint ismert, Bugár Béla, a Híd elnöke tett korábban ilyen kijelentést. (Munkatársunktól)

Mire kell tízmilliárd forint?

Vadai Ágnes, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a Vasárnapi Híreknek azt mondta: kezdeményezi, hogy a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a tit kosszolgálati eszközöket. Az APEH és a pénzügyőrség összevonásának egyik következménye, hogy az adóhatóságnak is módja lesz titkosszolgálati eszközök használatára, így például telefonlehallgatásra vagy a levelezés megfigyelésére. Vadai azzal kapcsolatban, hogy a kormány tízmilliárd forint értékben kért a közbeszerzés alóli mentességet a nemzetbiztonsági bizottságtól a terrorelhárítási központ létrehozatalának költségeire, azt mondta: máig nem tisztázódott, mire kell pontosan ez a hatalmas összeg. (MTI)

LMP-feljelentés álaktivisták miatt

Feljelentést tett a rendőrségen a választás rendjének megsértése miatt Szabó Barbara, a Lehet Más a Politika XVI. kerületi polgármesterjelöltje, mert lakosok beszámolója szerint a kerületben többen, LMP-s aktivistának kiadva magukat, gyűjtik az önkormányzati választások ajánlószelvényeit. (MTI)

Vadai Ágnes
Vadai Ágnes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.