Tanárverő francia diákok

Hétfő este verekedéshez hívták a rendőröket Budapesten az Erzsébet híd budai hídfőjéhez. A Döbrentei téren egy 10–15 év körüli gyerekekből álló francia diákcsoport tagjai verekedtek össze egyik férfi tanárukkal. Állítólag azért támadtak a tanárra, mert pedofil képeket találtak a férfi mobiltelefonjában.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: két tizennégy év körüli francia fiút szállítottak kórházba, egyiküknek az alkarja fájt, nála csonttörésre gyanakodtak, másikuk pedig a lábujját fájlalta. Mindketten kórházba kerültek. A tanárt a rendőrök kísérték be a kórház felnőtt-traumatológiájára, a sérülései nem voltak súlyosak – tette hozzá a szóvivő.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást három francia diák ellen, akik bántalmazták tanárukat – közölte Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök három diákot állítottak elő a csoportból, és a francia nagykövetség munkatársának jelenlétében kihallgatták őket. A diákok ezután szabadon távozhattak. A vonatkozó egyezmények alapján, mivel az ügy valamenynyi érintettje francia, anyagi kár pedig nem keletkezett, a továbbiakban a francia hatóságok folytatják az eljárást. Az állítólagos pedofil képekről a BRFK nem kívánt információt adni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.