A Fidesz újra tarolna az ajánlószelvényekkel

Csaknem kétmillió kopogtatócédulát akar a Fidesz és a KDNP megszerezni, azaz az ajánlószelvények húsz százalékát az elkövetkező pár hét alatt – ezt Kósa Lajos közölte tegnap.

A cédulák négyötödére „szabad a gazda, nagy tér nyílik a kisebb szervezetek előtt is, hogy vadásszanak”, hárította el a Fidesz kampányfőnöke azokat a feltételezéseket, hogy a kis pártok elől a Fidesz megszerzi a szelvényeket. Kósa Lajos szerint „jót tesz a demokrácia becsületének”, hogy 36 napról tizennyolcra felezték meg az ajánlószelvények megszerzésének a határidejét, hiszen – meglátása szerint – mindig a második félidőben következett a szelvények adás-vétele, a másolások, „az árfolyamokról szóló vad hírek”.

Kósa Lajos azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök és más kormányzati politikusok is aktívan részt vesznek a kampányban. Lesz központi kampányüzenet. A statisztika: a Fidesz és a KDNP a tízezernél magasabb lélekszámú településeken (174) 1900 képviselőjelölttel száll ringbe. A Fidesz–KDNP-nek összesen 6500 jelöltje lesz.

A fő szabály, hogy minden jelöltjük a két párt szövetségének színeiben indul. Munkatársunk kérdésére, hogy Érden és Vácott is felsorakozott-e a KDNP is a fideszes polgármesterjelöltek mellett, Kósa azt válaszolta: „legjobb tudomásom szerint igen”. A Fideszben az a szabály, hogy ha valaki „ráindul” egy Fidesz-jelöltre, az automatikus kizárást von maga után – emlékeztetett a Fidesz ügyvezető alelnöke. (Érden a KDNP „nem rajongottT.Mészáros Andrásért”, Vácott pedig nem a Fidesz polgármesterjelöltjét, az evezős világbajnok Pető Tibort támogatták, hanem „hallgatólagosan” a független Fördős Attilát. Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető is arról nyilatkozott korábban lapunknak, hogy Vácott nagy valószínűséggel lesz külön KDNP-lista.)

Budapestet illetően Kósa azt mondta: „Úgy látom, meg tudjuk szerezni a közgyűlésben a többséget. Nagyon meghökkentő lenne, ha nem így történne”.

Az önkormányzati választások ajánlószelvényei
Hétfőtől postázzák az ajánlószelvényeket
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.