Röviden

Szivárvány Misszió: nem lesz nyomozás

A rendőrség bűncselekmény hiányában nem indít nyomozást a Szivárvány Misszió Alapítvány feljelentése alapján, amely szerint meggyalázták Kertbeny Károly budapesti síremlékét. Az író, műfordító, a „homoszexualitás” szó megalkotójának a Kerepesi úti temetőben található síremlékét ismeretlenek fekete lepellel takarták le, és ráragasztottak egy idézetet, amely az Ószövetségből való, és a férfiak kapcsolatának elítéléséről szól. (MTI)

Felfüggesztett MDF-szervezetek

Felfüggesztette az MDF a kőbányai és a nagykanizsai helyi szervezetének működését, miután mindkét településen együttműködést kötöttek baloldali pártokkal az önkormányzati választásokra. Az MDF hétfői közleménye szerint a helyi szervezetek lokális érdekei nem írhatják felül a párt alapvető politikai irányvonalát. Makay Zsolt MDF-elnök közleményében úgy fogalmaz: az új vezetés arra kapott felhatalmazást a küldöttektől, hogy „egy valódi jobbközép” pártot építsen. (MTI)

Magyar Sziget: az MSZP vizsgálódna

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának összehívását kezdeményezi az MSZP a Magyar Sziget Fesztiválon történtek miatt – közölte az ellenzéki párt. A Hetek című hetilap internetes oldala korábban arról számolt be, hogy „életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón”. Az írás szerint Zagyva György Gyula (képünkön), a Jobbik képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.