Polgármesteri kampány-tolltartóosztás

Tolltartót vesz a dombóvári első osztályosoknak Patay Vilmos, a város fideszes polgármestere. A gesztus levélírásra ragadtatta a település egyik nyugdíjas pedagógusát, aki azt állította: unokája – aki szintén tanár – igencsak elkedvetlenedett a tolltartóosztás hallatán, mivel felháborította őt, hogy az iskola a választási kampány színterévé válik.

Mivel a levél az MSZP dombóvári szervezetének közvetítésével jutott el hozzánk, van okunk azt feltételezni, hogy az írás megfogalmazója nem a „semleges sarokból” szemléli a politikát. Ettől még a tolltartóosztás ténye igaz. Azt ugyanis Patay Vilmos nem tagadja, hogy – az önkormányzati választásra készülve – kampánycéllal veszi a tolltartókat.

Megkeresésünkre elmondta, ötmilliós, szabad felhasználású polgármesteri keretéből költ erre a célra 200 ezer forintot. Az ötlet nem tőle, hanem párttársától, Szita Károlytól származik: Kaposvár első embere évek óta tolltartóval „lepi meg” városa iskolakezdőit. Ha Patayt ősszel újra megválasztják, akkor négy évig Dombóváron is szokássá válik a polgármesteri tolltartó-ajándékozás. E

gyébként Patay, amikor tavaly októberben időközi választáson indult a polgármesterségért, megajándékozott száz elsőst egy-egy zsebszámológéppel. Saját pénzéből vásárolta a masinákat, ám alig száz forintért jutott hozzá a Fidesz-emblémával díszített, narancssárga kisgépek darabjához. Így – Patay szerint – szóra sem érdemes ez az áldozat.

A párt aktivistái által számba vett elsősöket otthonukban látogatta meg Patay, s a gép átadása bevallottan apropó volt ahhoz, hogy a jelölt beszélgetni tudjon a gyerekek szüleivel, nagyszüleivel, vagyis a választókkal. A polgármesterségért újra harcba szálló politikus hozzátette: megérti, ha az MSZP kampányfogással vádolja mindezért, ha a szocialisták tennék ugyanezt, ő is hasonló váddal kínálná meg őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.