Röviden

Buszokat vontak ki a forgalomból

Több, a BKV által működtetett midibuszt ideiglenesen kivont a forgalomból a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kedden. A 27-es vonalon közlekedő buszok szinte mindegyikét érinti a korlátozás, így ezen a vonalon jelentős fennakadások vannak. Az NKH szakemberei a BKV midibuszainak műszaki állapotát vizsgálják, és ha a közlekedés biztonságát veszélyeztető hibát találnak, a garázsokba küldik a buszt vagy bevonják a jármű forgalmi engedélyét. A BKV nem reagált a történtekre. (MTI)

Vádemelés a pécsi lövöldöző ellen

Vádat emelt az ügyészség a Pécsi Tudomány Egyetemen egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó tavaly novemberi pécsi egyetemi lövöldözés gyanúsítottja ellen. Az ügy iratai már megérkeztek a Baranya Megyei Bíróságra. Hajdú István, a bíróság szóvivője kedden az MTI-nek elmondta: az ügyészség előre kitervelten, sok ember életét veszélyeztetve, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt emelt vádat G. Ákossal szemben. A büntetőper várhatóan az ősszel kezdődik. A nyomozás alatt kirendelt elmeorvos szakértő szakvéleménye szerint G. Ákos, az egyetem gyógyszerészhallgatója ugyan nem volt teljesen beszámítható tettének elkövetésekor, azonban elmeállapota nem zárja ki a büntethetőségét. (MTI)

Új szmogrendelet Budapesten

Pénteken lép érvénybe a megújított budapesti szmogrendelet. Eszerint a jövőben már nem a páros és páratlan rendszám alapján korlátozzák az autók közlekedését a fővárosban, hanem a környezetvédelmi plakettek színe szerint – közölte Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Az új rendelet szerint a fekete és piros matricájú járművek használatának szüneteltetését kérheti a főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatától kezdve, a riasztási fokozatban pedig megtilthatja azok közlekedését. A főpolgármester emellett kérheti még az autók sebességének, 20-30 km/órás csökkentését is, főleg a déli órákban. (MTI)

Pótfelvételi: még egy hétig

Még egy hétig jelentkezhetnek a diákok a pótfelvételi keretében meghirdetett képzésekre; akik az általános eljárásban nem kerültek be felsőoktatási intézménybe, azok most egyetlen helyet jelölhetnek meg a felvételi kérelmükben. A szeptemberben kezdődő tanévre több mint 42 ezer diákot nem vettek fel egyelőre a 140 ezer jelentkező közül.

Ők most még több mint 400 szakon mintegy 2500 költségtérítéses finanszírozási forma közül választhatnak. A mostani felvételin azonban csak azok jelentkezhetnek, akik az általános eljárásban nem adtak be jelentkezést vagy jelentkeztek ugyan, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. Csak egy intézménybe és egy képzésre lehet jelentkezni. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.