Állami rendezvények: vizsgálatok

A közigazgatási és igazságügyi miniszter kezdeményezésére a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálja a korábbi állami rendezvényeket, különös tekintettel az augusztus 20-i ünnepségeket.

Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár azt közölte: a Kehi főként az állami rendezvények jogi hátterét, az engedélyek beszerzését ellenőrzi. A visszásságokról szólva az államtitkár példaként említette, hogy a korábbi Miniszterelnöki Hivatal nem készítette elő az idei augusztus 20-i ünnep engedélyeztetési hátterét, a közterület-foglalási engedélyeket – jogszabályi tiltás ellenére – továbbadta az augusztus 20-i repülőversenyt szervező cég számára. A szervezők olyan reklámokat helyeztek ki az elmúlt években, sorolta, amelyekre nem volt engedélyük, és az abból befolyó összegekkel senki nem számolt el, és nem találni a nyomát az ünnepen kiszolgáló vendéglátó-ipari egységeknek kiadott engedélyeknek sem.

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet, hogy az augusztus 20-i repülőverseny megrendezésére – a MeH és a szervezők között – kötött szerződés hátrányos a magyar államra nézve. Mivel azonban a közlekedési hatóság nem adott idén repülési engedélyt, ezért a szerződés nem él – közölte. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.