Három és elég: mégsem lesz kötelező a testnevelésóra?

Várhatóan mégsem lesz kötelező a heti öt testnevelésóra az általános iskolákban, ugyanis a Fidesz–KDNP-s előterjesztők is támogatják azt a sporttörvényhez benyújtott módosító indítványt, amely törölné az erre vonatkozó rendelkezéseket az eredeti javaslatból.

Az ügyben döntés valószínűleg a parlament mai ülésén várható.

A sporttal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló új indítványt július 2-án nyújtották be Fidesz–KDNP-s politikusok, és abban egyebek mellett az általános iskola valamennyi évfolyamán kötelezővé tették volna a mindennapi, heti öt kötelező testnevelésórát. A közoktatási törvényt módosító, a mindennapos testnevelésórát előíró rendelkezéseket a 2011–2012-es tanévben vezették volna be az első és az ötödik évfolyamon. Az Országgyűlés honlapján az előterjesztő által támogatott módosítók közt szerepel az oktatási bizottság azon javaslata, amely szakmapolitikai egyeztetések szükségességére hivatkozva kiveszi a mindennapi testnevelésórákra vonatkozó rendelkezéseket az eredeti javaslatból.

Az eredeti javaslat miatt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Kerpen Gábor július elején levélben fordult az Országgyűlés oktatási bizottságának tagjaihoz. Az érdekvédő kifejtette: a heti öt testnevelésóra érdemi megvalósítása nagy nehézségbe ütközik, és az intézmények meghatározó részében középtávon is megvalósíthatatlan a kötelező órák részeként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.