Hévízen elmaradt a vezetőváltás

A helyén marad a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. igazgatója, Hegedűs Lajos – tájékoztatta lapunkat a társaság csütörtöki taggyűlésének döntéséről Vértes Árpád, Hévíz polgármestere.

A 74 százalékban állami, 26 százalékban pedig városi tulajdonban lévő gyógyfürdő vezetőjének menesztését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezte június végén. Az igazgató menesztéséhez szükség lett volna Hévíz városának hozzájárulására, ám a képviselő-testület bizalmat szavazott Hegedűsnek.

A többségi tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. azonban továbbra is szükségesnek tartja a vezetőcserét a kft.-nél – közölte az MNV kommunikációs osztálya. Szerintük csak a vezetőcsere segíti elő az eddigi kórház körüli gyanús ügyek lezárását, és biztosítja a társaság zökkenőmentes működését és átlátható gazdálkodását.

Papp Gábor, a Fidesz hévízi szervezetének vezetője, képviselő-testületi tag a gyógyfürdő igazgatójával kapcsolatos „ügyek” sorában említette, hogy vélelmezhető visszásságok történtek az ötmilliárdos fürdőrekonstrukció közbeszerzésének leállítása és a kemping üzemeltetésére vonatkozó gyors pályáztatás körül. Tavaly nyár óta a rendőrség is vizsgálja a fürdő bűncselekménygyanús ügyeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.