Molnár Gyula illegális kampánypénzt kapott?

Molnár Gyula (MSZP) újbudai polgármester 1,8 millió forint illegális kampánytámogatásban részesült nyolc éve a Matávtól, a Zuschlag-ügyben is érintett egyik alapítványon keresztül –adta hírül tegnap az Index hírportál, a Zuschlag-per ötödrendű vádlottja, Krausz Csaba nyilatkozata alapján. Krausz azt állította, hogy a Jobb Jövőért Alapítvány a Matávtól nyert kétmilliós támogatást, ebből ő 200 ezret megtartott az alapítványnak, a többit pedig még aznap továbbította Molnár számlájára. Az utalásról a hatóságok is tudomást szereztek, sőt benne volt a Zuschlag-ügy nyomozati anyagában is.

A polgármester szerint Krausz nyilatkozatát fenntartással kell kezelni, szerinte az nem hiteles. Egykori párttársa „a neki ígért előnyökért mindenre hajlandó”, az ügy mögött pedig „nem lehet nem felismerni az éppen feloszlatott, visszavisszalépegető polgármesterjelöltekkel bukdácsoló helyi Fidesz újabb próbálkozását”. A polgármester szerint 2008-ban vagyongyarapodási vizsgálaton esett át, minden pénzmozgását rendben találtak. A 2002-es kampányköltségvetést pedig az ÁSZ vizsgálta és hagyta jóvá. Tegnap egyébként azt is bejelentette: az őszi választáson ismét el szeretné nyerni a polgármesteri posztot.

Weinek nem indul

Nem jelölteti magát újra polgármesternek Weinek Leonárd. Zugló jelenlegi vezetője ezt tegnap közleményben tudatta. Mint írta, a jövőben is szívesen vállalna közéleti szerepet, de úgy látja, a kerület javát akkor szolgálja leginkább, ha „ezúton is hozzájárulok a megosztottság és a mindennapok túlpolitizáltságának oldásához”. (S. G.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.