Önállósodik Szili Katalin mozgalma?

Saját jelölteket állít a Szili Katalin volt házelnök által alapított Szövetség a Jövőért Mozgalom az őszi önkormányzati választásokon – adta hírül tegnap az Index.

A hírportál szerint az SZJM keddi közgyűlésén arról döntöttek: saját jelölteket állítanak, létrehozták saját választási bizottságukat. Gráner Gyula, az SZJM főtitkára (az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának volt elnöke) az Indexnek nyilatkozva azt mondta: nem az MSZP-vel akarnak szembemenni, a döntés az önállóság hangsúlyozására, és a saját jelöltek állítására vonatkozik. A főtitkár szerint a mozgalom nemcsak néhány településre koncentrál, hanem országosan próbál jelölteket toborozni. Lapunk kereste Gráner Gyulát és Szili Katalint is, de egyiküket sem értük utol.

Lendvai Ildikó, az MSZP leköszönő elnöke viszont a Népszabadságnak azt mondta: automatikusan megszűnik azoknak a párttagoknak a tagsági viszonya, akik szocialista jelölttel szemben indulnak egy választáson. „A civilek és civil mozgalmak szabadon döntenek, hogy kit és miként indítanak, ebbe az MSZP-nek nincs és nem kell, hogy beleszólása legyen” – tette hozzá.

Szembe megy a párttal?
Szembe megy a párttal?
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.