Megszűnt Szabó János rektori megbízatása

Hende Csaba honvédelmi miniszter július 1-jei hatállyal megbízta Deák János nyugállományú vezérezredest, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri tanácsadó testületének elnökét a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem miniszteri biztosi teendőinek ellátásával

A tárca a szerdai állománygyűlésen ismertette intézkedéseit és terveit az állománnyal. A miniszter bejelentette, hogy megszűnt Szabó János rektori megbízatása, és elfogadta Nagy Kálmán okleveles mérnök ezredes kancellár lemondását. Az intézmény főtitkári feladataival Lakatos László mérnök vezérőrnagyot bízta meg a miniszter – áll a közleményben.

Az állománygyűlésen elhangzott továbbá, hogy akár már jövőre létrejöhet a nemzetvédelmi egyetemet is magában foglaló egységes közszolgálati egyetem. Hende Csaba azt mondta, hogy a kormány határozott célja egy olyan egységes közszolgálati egyetem létrehozása, amely európai szintű elit egyetemmé fejlődhet, ugyanakkor egyformán szolgálja az állami szervek részére egységes követelmények alapján felkészített köztisztviselői és kormánytisztviselői kar oktatását, valamint a honvédtisztek hagyományokon alapuló, de a kornak megfelelő képzését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.