Az ügyészségi nyomozókat meglepte Mesterházy kiengedése

Pénteken váratlanul megszüntette a Fővárosi Bíróság a BKV-ügyben különféle, bűnszervezetben elkövetett gazdasági bűncselekményekkel gyanúsított Mesterházy Ernő előzetes letartóztatását. Papp Gábor ügyvéd, Mesterházy védője lapunknak azt mondta: a bíróság semmiféle kényszerintézkedést nem tartott fenn, azaz sem házi őrizetet, sem lakhelyelhagyási tilalmat nem rendelt el védencével szemben.

Az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség az MTI híre nyomán érdeklődő újságíróktól értesült Mesterházy szabadon bocsátásáról, ami nemcsak azért okozott meglepetést az ügyészségi nyomozók számára, mert a bíróságtól semmiféle értesítést nem kaptak. Emlékeztetőül: kedden tartott házkutatást az ügyészség Mesterházy balatoni birtokán, ahol egy pincerendszerben a BKV-ügyhöz köthető dokumentumok sora került elő. A nyomozóügyészek a megtalált új bizonyítékok alapján igazolva látták korábbi álláspontjukat, jelesül azt, hogy Mesterházy szabadlábra helyezése veszélyeztetné a nyomozás sikerét.

Demszky Gábor volt politikai főtanácsadójának ügyvédje szerint pusztán annyi történt, hogy a bíróság helyt adott a fellebbezésének, amelyben arra hivatkozott, hogy ügyfele esetében nem állnak fenn az előzetes letartóztatás törvényi feltételei.

Mesterházy Ernőt február 5-én tartóztatták le, mert a rendőrség szerint rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek. Előzetes letartóztatását március elején hosszabbította meg a bíróság három hónappal.

A háttérben Mesterházy Ernő őrizetbe vétele után
A háttérben Mesterházy Ernő őrizetbe vétele után
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.