Röviden

Nemzetbiztonsági kockázat?

Az Alkotmányvédelmi Hivatal a hatályos jogszabályoknak megfelelően végezte az Országgyűlés nemzetbiztonsági és honvédelmi bizottságába delegált tagok nemzetbiztonsági átvilágítását, a vizsgálat megállapításai objektív tényeken alapulnak – közölte a BM pénteken, így reagálva a Jobbik képviselőinek nyilatkozatára. Staudt Gábor jobbikos képviselő ugyanis pénteken jelentette be, hogy a párt feljelenti Balajti Lászlót, a hivatal főigazgatóját, és kezdeményezi annak a szakvéleménynek a nyilvánosságra hozatalát, amely szerint a párt négy országgyűlési képviselője nemzetbiztonsági kockázatot jelent. (MTI)

Hende újabb leváltásai

Hende Csaba miniszter pénteki hatállyal leváltotta a HM kezelésében lévő gazdasági társaságok vezetőit, és új vezetőket nevezett ki. (MTI)

Rubovszky Rita cáfol

– Koholt vádak áldozata vagyok – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján a Hungarofest Kft. ügyvezető igazgatója, miután a Magyar Hírlap 700 milliós tanácsokról, méregdrága BMW-ről írt a cég kapcsán. Rubovszky Rita elmondta: a 692 millió forintot nem szakértői tanácsokra fizették ki tavaly, hanem a számtalan kulturális rendezvényhez kapcsolódó előadó-művészeti, rendezvényszervezési és technikai szolgáltatásért is. A szakértői díj csak 7,4 millió forint volt. A BMW-t még Rubovszky ügyvezetése előtt három évvel vették, az autó nettó értéke 1,2 millió forint. Az ügyvezető kijelentette, reméli, hogy nem az áll a cikk hátterében, hogy a Magyar Hírlap tulajdonosának másik médiavállalkozásától, az Echo TV-től nemrég megkeresték őt. Azt kérték, hogy a Hungarofest a Pécs 2010 – EKF-keretből támogassa az egyik programjukat. Ezt elutasították, mert a kft. vezetője nem jogosult a médiavásárlásra, s az ehhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás már befejeződött. (Sz. K.)

Hévíz: a taggyűlés dönt

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. csütörtök este döntött arról, hogy kezdeményezi a – 74 százalékban állami, 26 százalékban pedig városi tulajdonban lévő – hévízi gyógyfürdőt vezető Hegedűs Lajos menesztését. A menesztés még nem biztos, kell a helyi önkormányzat hozzájárulása is. (B.A.)

Felpuhult csendrendelet

Mégsem kell bezárniuk éjféltől reggel hatig az erzsébetvárosi vendéglátóegységeknek. A képviselők úgy döntöttek, csak egyes szórakozóhelyek kötelezhetők a korlátozott nyitva tartásra. A rendelet szerint a nyitva tartást két esetben korlátozhatják: az üzletet magában foglaló társasház és a szomszédos társasházak kérésére, vagy az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának döntésére. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.