Schmitt nem ért rá

A Sólyom László újraválasztásáért mozgalmat indító értelmiségiek tegnap nyilatkozatot tettek közzé.

A Lányi András író által jegyzett közleményben az áll, hogy májusban nyílt levelet intéztek az országgyűlési képviselőkhöz, amelyben arra kérték őket: ismét Sólyom Lászlót válasszák meg a köztársaság elnökének. Karátson Gábor, Kopp Mária, Majtényi László, Makovecz Imre, Mellár Tamás, Schneller István, Tölgyessy Péter, Vida Gábor és Zlinszky János kezdeményezéséhez akkor több mint száz aláíró csatlakozott, köztük tudományos és művészeti életünk számos kiválósága. A következő hetekben a ke2010.hu honlapon további mintegy 5000 aláírás gyűlt össze.

„A felhívást az aláírók teljes névsorával együtt szerettük volna átadni az új Országgyűlés elnökének, ő azonban elfoglaltságára hivatkozva elhárította megkeresésünket, ismételt próbálkozásunkat már válaszra sem méltatta. Őszintén sajnáljuk, hogy sem a parlament döntésére váró ügy, sem az aláírók személye nem bizonyult elég fontosnak ahhoz, hogy Schmitt Pál időt szakítson erre a találkozóra. Ezért a sajtó útján szeretnénk emlékeztetni a képviselőket felhívásunkra. Reméljük, lesznek közöttük elegen, akik ugyanolyan felelősségtudattal, a pártszempontokat a nemzet érdekének alárendelve látnak munkájukhoz, mint Elnök Úr” – áll a nyílt levélben.

A dolog pikantériája, hogy a hírek szerint Schmitt Pál lesz a Fidesz államfőjelöltje, azaz a következő köztársasági elnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.