Kulcsár kisétálhatott

Ez nem a Keresztapa című film, hanem valódi nyomozás – nyilatkozta lapunknak Ihász Sándor fővárosi főügyész a BKV-ügyek kapcsán, leszögezve: a bűncselekmény kormányváltástól, az ilyen vagy olyan párti politikusok érdekeitől és véleményétől függetlenül is az.

Ugyanakkor, ami nem bűncselekmény, abban el kell utasítani a feljelentést bárki bármilyen megfontolásból tette is azt, illetve meg kell szüntetni az eljárást.

Igen, elég sokszor megesik az igazságszolgáltatás berkeiben, hogy új eljárást kell lefolytatni, mint most például, a hét éve kirobbant brókerügyben. A Fővárosi Ítélőtábla tegnap hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró bíróság ítéletét, amit indoklásában ízekre szedett, és új eljárásra kötelezte.

Egyúttal megszüntette Kulcsár Attila előzetes letartóztatását. Nyilvánvaló, hogy még évekig nem zárulhat le az eljárás. A kritikai megjegyzésekből kijutott a vádhatóságnak is. „Furcsa ezt mondani, de azt kellett tisztázni, hogy az ügyészség miben tartja fenn a vádat”– közölte a tanácselnök.

Nyilván éri majd bírálat az ügyészséget azért is, mert gyanúsítottként hallgatta ki Szabó Zoltán volt MSZP-s képviselőt a Hunvald-ügyben azért, mert az erzsébetvárosi hivatal fizette a mobilszámláját, és egyszer leszedette a kocsijára szerelt kerékbilincset. Pitiáner, legyinthetnénk, de a helyzet ennél bonyolultabb. Hunvald György polgármester ugyanis tanácsadói beosztásban biztosította számára a korlátlan telefonhasználatot.

Hét éve fogták el, négy évig tárgyalták a bűncselekményeit, nyolc évet kapott – és most hazaengedték Kulcsár Attilát
Hét éve fogták el, négy évig tárgyalták a bűncselekményeit, nyolc évet kapott – és most hazaengedték Kulcsár Attilát
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.