A vád csalás és okirat-hamisítás a Fidesz kalocsai alelnökével szemben

Csalással és okirat-hamisítással vádolja az ügyészség egy kalocsai civil szervezet két vezetőjét. Egyikük Borbély Gábor, a helyi Fidesz alelnöke, önkormányzati képviselő. Hírek szerint Borbély párttagságát két évre felfüggesztették, de ő azt állította: nem tud erről.

Vádat emeltek egy kalocsai civil szervezet, az S.O.S. Innovációs Információs Egyesület két vezetője, Sz. Tibor és B. Gábor ellen csalás és okirat-hamisítás miatt. Az ügyben három éve kezdődött a nyomozás, amely nemrég vádemeléssel zárult. Elfogultság miatt nem a kalocsai, hanem a Kunszentmiklósi Városi Ügyészség felügyelte a nyomozást, illetve szövegezte meg a vádiratot. B. Gábor, az egyik vádlott azonos Borbély Gáborral, a Fidesz kalocsai szervezetének alelnökével.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese az ügyről elmondta: a Kunszentmiklósi Városi Ügyészség elkészítette és benyújtotta B. Gábor első- és Sz. Tibor másodrendű vádlottak ellen kétrendbeli csalás, illetve B. Gábor ellen okirat-hamisítás bűncselekményének alapos gyanúja miatt készült vádiratot. A vádlottak által okozott kár értéke 1,7 és 3,5 millió forint között mozog. A bizonyítási eljárás nehéz és bonyolult volt, sok mindent kellett megvizsgálni.

Információink szerint a vád tárgyává tett bűncselekmények a két vádlott által vezetett civil szervezet támogatásszerző pályázataival kapcsolatosak. Az Immortalis blogon kiszivárgott információ szerint szerda este a Fidesz kalocsai szervezete két évre felfüggesztette Borbély Gábor párttagságát. Megkerestük Borbély Gábort, aki érdeklődésünkre azt mondta: nem tud arról, hogy felfüggesztették volna a párttagságát. A vádemeléssel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.