'A polgárőrség megvédi magát a gárdistáktól'

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke egy olyan polgárőr egyesületről tud, amelyet a bíróság által betiltott Magyar Gárda tagjai hoztak létre. A Békés megyében életre hívott Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet azonban az OPSZ megyei szervezete nem vette fel tagszervezetei sorába.

– A polgárőr mozgalom sikerét és erejét jelzi, hogy mind többen szeretnének szövetségünk oldalvizén révbe érni – mutatott rá Túrós, aki szerint azonban a polgárőr szervezetek elég erősek, tapasztaltak és jól szervezettek ahhoz, hogy megvédjék magukat a céljaikkal összeegyeztethetetlen törekvésektől.

A szervezet alapszabálya tilt mindennemű politikai tevékenységet. A tagfelvétel előtt mindenkinek hozzá kell járulnia, hogy az egyesület, amelynek a tagja kíván lenni, utánanézzen a jelentkező előéletének. Ellenőrzik a bűnügyi nyilvántartóban, hogy büntetlen előéletű-e, s a környezetében is érdeklődnek felőle.

Az országban jelenleg 2114 polgárőr egyesület hozzávetőleg 90 ezer tagot számlál. Ennek ellenére mindenütt szemet szúrna, ha tömegesen jelentkeznének a szervezetbe. Helyben működő egyesületekről lévén szó, a tagság azonnal észrevenné, ha olyanok kérnék a felvételüket, akik nemrég még a Magyar Gárda egyenruhájában masíroztak. Túrós hangsúlyozta: a polgárőrség nem tűri el, hogy bárkik mögöttes szándékokkal megpróbálják megszállni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.